Falcken Reflekterar 2015
2015 så har inte en själv-hjälps-bok kommit över min tröskel, jag har läst klart i den changern. Essensen av de 100 tals böcker jag tagit del av är att du har 5 viktiga områden i livet: Din hälsa, Ditt boende, Din Relation, Din Ekonomi och Ditt utvecklande. Att må lite dåligt är en del av livet alltså något som bara måste hanteras, men se för guds skull till så att alla av dessa områden inte är i gungning samtidigt. Jag visualiserar dessa områden som isflak. Ibland stormar det omkring dem och du jumpar med livet som insats, andra gånger fryser det till is och du kan med lätthet promenera mellan de olika flaken som plötsligt är ett. När isflaken ligger där stabilt sida vid sida så kan du luta dig tillbaka, be en bön för att klimatförändringen inte gör att hela skiten smälter.

När blev jag en sökare?. Orsak: antagligen en kombination av att mina isflak snurrade runt allt fortare. Konsekvensen blev: Jag hade i all familjeiver tappat bort mitt skratt. Vet inte direkt var någonstans där mellan hämtningarna och lämningarna eller renoveringen av huset, parmiddagar eller föräldramöte som det skedde, plötsligt var det bara borta. Sedan dess så har jag sökt. Jag har tittat under varje sten, önskat mig det i julklapp, trott att prinsen på sin vita springare skulle lämna över det till mig i en röd sammetsask.

Året började väldigt bra, blev erbjuden ett nytt jobb! Hela stället osar vilja och kunskap. Alla är super-effektiva, snyggt-kläder, bär högklackat och går omkring med en högtalar-LYNC-Puck i fickan, de tar anteckningar direkt i datorn, agenda i samtliga kalenderbokningar, 10 min efter ett avslutat möte dimper det ner ”minutes” och ”action-list”. Det är som att befinna sig mitt i en episod av SUITS (minus intriger och kärlekshistorier). Här måste jag verkligen skärpa mig, ger en sån kick att jag med glädje studsar upp och tar morgonplanet från Bromma minst ett par gånger i veckan. Älskar känslan av att leka vuxen iförd kostym och datorväska. Sitter där leende på planet och spanar in de andra, undrar om de också leker vuxna eller om de är vuxna på riktigt. Dricker kaffe i de pyttesmå plastmuggarna, mallar mig som Mr Bean när jag drar plastkortet istället för att visa printat-boarding. Frequent Flyer and I like it. Sedan sover jag på hotellrum i någon av Sveriges småstäder. Nerpackade träningskläder kommer oanvända hem igen. Har ångest för att jag äter gratisbullen eller mäss-smågodiset trots att jag bestämt mig för att inte göra det. Ungefär så har det gått på…. Men jag kommer inte att leva så för alltid. 2016 kommer det att vara viktigt för mig att hitta rutiner, börja planera, strukturera. För slutsatsen är att visst är det fantastiskt att kunna ge ett jobb 100% av sin tid men för alla som känner mig så vet ni att jag vill MER. Och för att få ALLT så kan man inte bara ta saker på ”sparken”, Finjustera.

Årets händelser: Att min älskade mamma blivit återställd är såklart störst. men sedan kommer absolut Sonens Student. Den glädje jag känner över att han klarat sig igenom Svenska-experiments-skolan hyfsat oskadd, gör mig mållös. Den stolthet jag känner över den han ”är” gör mig andäktig. Lätt att bli nostalgisk och se tillbaka till när vi kastade i honom från bryggan med en tamp runt midjan för att han skulle lära sig simma, eller som 3 åring ”putten” i rumpan för att han skulle våga glida nerför slalombacken, eller när han som 13 åring fick följa med mig till London på en jobbresa och han strövade ensam omkring i staden hela dagarna.
Det värmer också mitt mammahjärta alla dagar jag får stå vid sidan av den gröna planen och heja på favoritlaget. Se alla framsteg. Glädjas åt alla vinster och deppa tillsammans över förluster. Våndas när någon lägger krokben på sonen, eller när domaren blåser offside trots att du solklart ser att det inte är så. Blicken följer den lilla tröjan med en 11 på ryggen och Stockholms-Stolthet in broderat i guld. Man kan inte som människa bli rikare än så…

Relationer- Har de bästa av de bästa runt mig. Känner enorm kärlek från barnen, familjen och vännerna, de får mig att skratta. Skrattar galet mycket just nu, så där så att det bubblar inombords. Sjunger till låtar i bilen så att jag oftast kommer fram alldeles hes. Skrattar så jag gråter åt fåniga komedier, fnissar hysteriskt till You-Tube klipp där gulliga bebisar drar katten i svansen eller Victoria Secret Modeller ramlar av podiet. Att skratta är absolut det bästa som finns, tro mig. Du saknar det inte förrän du inser att det är borta. Men kärlek då, saknar jag den? har nästan glömt vad det innebär, men jag vet ju att jag evinnerligt saknar någon att spoona med. Jag Googlar för säkerhetsskull vad som anses vara viktigt för att en kärleksrelation ska fungera. Och nu talar jag inte om att fungera i 7 månader utan som i att fungera hela livet, flera terapeuter är enade. Det krävs att: Ni rör vid varandra, Ni har kul ihop, Ni reder ut grollet, Ni inte håller något hemligt, Ni respekterar varandra, Ni säger förlåt, Ni är ett team. Låter ju lätt som en plätt. Det kör vi på! 2016 så kommer jag att finjustera KÄRLEKEN.

Året på Internet: Plötsligt så känner jag mig iakttagen. Det är till synes harmlösa saker som att när det du sökt efter på Googel plötsligt kommer upp som Adds i ditt FB flöde. Lite nojig känner jag mig när saker jag skriver i mail ger samma resultat. Orolig blir jag när mina vänner FB postar att de inte vill att FB ska ha copyright på just deras publiceringar. Men hallå, så naiva kan vi väl ändå inte vara. ”Dela” och vinn en bil, en sjal, en skidresa. Det är lite som Fantomen, hundratals delningarna men inte faan hör man någon som vunnit. Förtvivlad blir jag när jag får statistik på låtar jag spelat på Spotify. Skulle det komma ut att jag spelat Sonja Alden 463 ggr så är varumärke jag byggt på i åratal: tuff och cool, spolierat. Får rysningar när jag tänker på samkörning utav databaser när vi kommer till försäkringar, medlemskap. Hoppas på att dataskyddet finns där trots allt….eller hur (not).

Årets APP måste nästan bli Tinder- Man sveper höger eller vänster beroende på vad man tycker om ”objektet” i fråga. Googlar man Tinder så får man svaret dating-app. Var och varannan där inne tror dock något annat. Många kollar marknadsvärdet om utfall att de ska skiljas någon gång om 10 år, andra kringresande säger kort och gott att de vill ha en KK på Kista hotell natten mellan onsdag och torsdag. Jag har fått upp grannar, gifta-bekanta. Trots detta grus i maskineriet så är det ju en genial uppfinning som även den gett många skratt, men väldigt få date’r.

Mitt eget livs-jumpande mellan mina lyx-isflak verkar i det närmaste patetiskt när man tänker på de 160 000 flyktingar som kommit till Sverige 2015, och alla andra miljoner människor i världen som flyr. Låt oss hoppas… nej låt oss hjälpas åt att göra världen lite bättre för alla. Låt alla få chansen att få sina isflak på plats. Du ångrar bara det du inte gjort! YoLo oxå när det gäller att vara snäll och en bra människa! 2016 vill jag vara just det, bra och snäll!

Ingen års Reflektion utan en lista:
(Falcken försöker verka djup men är egentligen en väldig materialist).
* Allt kul jag har gjort med mina killar, skidor, segling, resor
* Mina Nya skidor, RTM81-Fick tipset av en vän och de är bara kanon.
* Min kolfibers paddel- så klart en symbol oxå för så mycket mer, betyder vinden i håret, vatten i ansiktet och så småningom så klart att det måste till en kajak.
* Att jag blev klar med renoveringen av lägenheten och stoltheten över att jag gjorde det mesta själv.
* Min Butterfly, symbolen för att det blir som det ska…

IsflaksJumpa

Årets Låt: Hur i hela friden ska man kunna välja ut enbart en låt? Det kommer fler men jag börjar med denna. Butterfly, en gammal favorit som jag inte spelat på länge men jag får alltid en känsla av att jag iförd en rödklänning dansar i köket. Du vet hetta, röttvin, gryta som puttrar på spisen, barfota ståendes på någon annans fötter, kärlek när den är enkel och sann. Precis det jag önskar mig för 2016.

Falcken Reflekterar 2014
2014 var året jag tittade i taket. Här skulle säljas trådlösa-Nätverk. Visst är hastighet och denciteten viktig när utvecklingen av appar fullständigt exploderar. Även under resor med lilla familjen har det varit tydligt. Spelar ingen roll om maten är god eller stranden är fantastisk. Dåligt WI-FI och barnen åker hellre hem.

Blicken riktades också “uppåt” när min älskade-mamma fick en hjärtinfarkt. tacksam för att det gick bra. Tacksam för att vi bor i Sverige och att vården är bra när det verkligen gäller. Tacksam för dessa fantastiska sköterskor och vårdbiträden som söker sig till vården trots urusel-lön, utan löfte om vinstdelning eller bonus, personalrum som saknar flashig-espressomaskin och naturligtvis ingen förhoppning om kickoff på exotisk-ort där Champangen ska flöda.

Visste ni att vi i genomsnitt tittar 150 gånger per dag på mobilen, 66 % som äger en smartphone sover med den och tittar på den precis innan de ska sova, och samma sak när de vaknar. 2014 kan jag erkänna: A-M-M – Absolut MobilMissbrukare. Och JA, jag avvänjer mig. Jag lämnar nu gärna IPhonen hemma, har den i ljudlöst när jag träffar vänner och tar inte upp den när jag sitter på bussen. Det meditative i att bara titta ut genom fönstret är något yogacentren tar tusenlappar för att få oss att känna.

Det blev roligt att springa igen. Lopp efter lopp lika kul! Kroppen som triumferat håller . Älskar när min kropp är stark. Älskar mina ben som låter mig göra så mycket kul! Älskar känslan som infinner sig när pulsen ökar.

Jag ska göra plats i mitt liv för nya spännande människor. Tyvärr inte lika lätt som det låter. Alla medelålders har redan sitt midsommar, nyårsgäng. Järn-gänget där man exklusivt värnar om the inner-circle. Entrebiljetten ”köptes” för tjugo år sedan och något eftersläpp förekommer inte. Önskar att singlar, familjer, unga, gamla skulle kunna umgås enklare tillsammans. Inte så pretentiöst. The more the marrier!! Det är så tragiskt att så många får spendera högtider ensamma, därför att värdinnan bara har 8 likadana tallrikar och dukningen måste vara jämna-par. Nästa år ska jag bjuda till fest. Vilka ska jag bjuda?: ALLA Vad ska jag bjuda på? : Vin och varmkorv. Alla välkomna.

Kärlek för mig i dag är att få göra det jag vill göra, närhelst jag vill göra det. Vara där jag vill vara, inte ständigt längta någon annanstans. Känns nästan olidligt att vara kontrollerad av andras behov, att tvingas åka till Ikea när jag hellre vill åka skridskor. Men så klart finns kärlek så gör man säkert gärna kompromisser. Tror fortfarande på Magi och tvåsamhet. Längtar efter någon jag kan cykla “tyst” sida vid sida med.

Årets prylar som får mig att säga WoW:
• Mitt aldeles egna Sonos-system. Jag köper en högtalare lite då och då – som smågodis. Det är extra roligt att döpa de olika zonerna: dining-room, lounge, sleeping-area. Får min lilla lägenhet att verka oändlig.
• Årets APP självklart Swich
• Min Nya Mini. Som min förra fast på anabola.

2015 kommer bli ett toppenår då jag snarare stabiliserar och upplever än förändrar. Jag ser fram emot att utveckla mina trygga punkter i livet min Kropp, Tanke och känsla. Ständigt utmanas i mina perspektiv på världen samt fylla året med häftiga, härliga och magiska -händelser och HÅNGLA så klart, gärna!!